Normaal gesproken komt de Dichtclub elke eerste woensdag van de maand bij elkaar in de Kroeg van Klaas. Elke dichter krijgt vijf minuten de tijd om werk voor te dragen. 15 juli zal de groep optreden op het terras van Het Poortershoes. Dit buurtcentrum van de Oosterpoortwijk ligt tegenover de Kroeg van Klaas aan de Oosterweg.

Sinds de coronacrisis en de anderhalve meter maatregelen kan er niet opgetreden worden in het knusse achterzaaltje van de Kroeg van Klaas. Het buurthuis aan de overkant, Het Poortershoes is zo vriendelijk om hun ruime terras op het schoolplein aan de zijkant van hun gebouw ter beschikking te stellen aan de club zodat er toch weer voorgedragen kan worden. De laatste reguliere Dichtclub avond was op 4 maart dus we verwachten heel veel nieuwe gedichten te horen.

Dichters en publiek verzamelen op het terras van de Kroeg van Klaas en gaan dan om 20.00 uur gezamenlijk naar de overkant. Als het weer tegenzit zal het optreden worden verplaatst naar een andere datum. Dat wordt dan ruim op tijd gemeld (zie daarvoor  de website en Facebookpagina van de Kroeg van Klaas).

De deelnemende dichters zijn: stadsdichter Renée Luth, Esmé van den Boom, Lilian Zielstra, André Degen, Jirke Poetijn, Rik Andreae, Sylvia Dragtstra, Maaike Rijntjes, Richard Nobbe, Myron Hamming, Rachel Raetzer en prozaïst Hubert Klaver.

Foto Marleen Vermooten en André Degen – Henk Veenstra

De Dichtclub tegenover de Kroeg van Klaas

Geplaatst: do, 2 juli 2020