Nu de podia hun deuren weer openen worden ook de eerste literaire optredens geprogrammeerd. Het maandelijkse programma Naked lunch van het Forum gaat weer van start met een optreden van Daan Heerma van Voss. Rense Sinkgraven praat vrijdagmiddag 12 juni met de auteur van de Coronakronieken. De organisatie belooft een corona-proof opstelling voor het publiek.

Wanneer begon de coronacrisis voor jou? Hoe werd jij ermee geconfronteerd? Het zijn vragen waar schrijver Daan Heerma van Voss zich mee bezighield. Hij schreef het boek Coronakronieken over wat er met ons gebeurt nu de wereld is stil komen te staan. De volledige opbrengsten van deze uitgave gaan naar de boekhandel. Hierover zegt Heerma van Voss: “Ik hoop dat ik met dit boek een bescheiden steentje kan bijdragen aan het herstel van de boekhandel in deze moeilijke periode, maar ook aan onze collectieve verwerking.”

Daan Heerma van Voss (1986) is schrijver, journalist, historicus. Voor zijn journalistieke werk won hij De Tegel. Zijn literaire werk werd voor verscheidene prijzen genomineerd, en vertaald in het Zweeds, Spaans, Duits en Chinees.

Zijn debuut Een zondagsman werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs. Het land 32 werd genomineerd voor de Halewijnprijs en de Cutting Edge Award. Ultimatum werd genomineerd voor de Diamanten Kogel, Prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Kleur Bekennen, zijn digitale boekje over racisme dat uitsluitend digitaal verscheen (oktober 2017), werd in twee dagen meer dan 11.000 keer gekocht en werd zo direct een bestseller. 

Je vindt de Naked Lunch tussen de boeken in het Forum op verdieping 3 west.

Corona-proof interview met Daan Heerma van Voss

Geplaatst: wo, 10 juni 2020