In het kader van de Boekenweek bezoekt Connie Palmen dinsdag 28 maart Boekhandel Boomker te Haren en Theater Geert Teis in Stadskanaal. Palmen schreef het boekenweekessay De zonde van de vrouw en treedt door het hele land op.

Wie meer over het oeuvre van Palmen te weten wil komen kan vrijdagmiddag 31 maar naar de presentatie van de essaybundel Talend naar betekenis – het oeuvre van Connie Palmen te Groningen.

Te Haren zal Connie Palmen van 16.00 – 17.00 uur signeren in Boekhandel Boomker (Rijksstraatweg 205) en te Stadskanaal zal ze in Theater Geert Teis (Geert Teisplein 2) voorlezen uit eigen werk en geïnterviewd worden door Annette Timmer.

In het boekenweekessay De zonde van de vrouw onderzoekt Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Annette Timmer, onder meer bekend van RTV Drenthe en De Literaire Hemel, heeft een grote ervaring als interviewer, presentator en organisator. Zij is daarom de ideale gastvrouw voor het interview met Palmen. Wellicht komt naast het boekenweekessay ook het laatste boek van Palmen, Jij zegt het, nog ter sprake. Voor dit boek ontving Palmen de Libris Literatuurprijs en de Inktaap. Het NRC Handelsblad beoordeelde het als Palmens beste boek. Na afloop is er gelegenheid om uw boek te laten signeren.

Essaybundel
De boekpresentatie van Talend naar betekenis – het oeuvre van Connie Palmen is op 31 maart in Café de Keyzer. In de essaybundel ontvouwt auteur Koen Schouwenburg in gedegen maar toegankelijke hoofdstukken de belangrijkste ideeën van Palmens veelbesproken oeuvre. Het is zowel een overzicht van Palmens werk, alsook een boek over de functie van fictie, het nut van literatuur, het verlenen en krijgen van betekenis en de roman als wapen in de opstand tegen het absurde.

Tijdens de Boekenweek vinden er in Groningen tientallen activiteiten plaats. Bekijk vooral onze boekenweekagenda.

Connie Palmen in Haren en Stadskanaal

Geplaatst: zo, 26 maart 2017