Zondagmiddag 26 februari verwelkomt New Orléans Jazzcafé een viertal schrijvers waaronder Christine Otten. Ze zal onder meer door Geke de Graaf geïnterviewd worden over haar roman We hadden liefde, we hadden wapens en de gelijknamige voorstelling die op 25 maart in de Stadsschouwburg zal worden opgevoerd.

Christine Otten (Deventer, 1961) brak door in 2004 met de grote roman De laatste dichters die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2011 verzorgde Otten samen met fotokunstenaar Erik Kessels het Boekenweekessay Good luck. Haar roman Rafaël (2014) wordt verfilmd. Eind 2016 verscheen We hadden liefde, we hadden wapens waarin Otten het leven van de Amerikaanse mensenrechtenactivist Robbert F. Williams beschrijft. Williams vluchtte in 1961, na door de Ku Klux Klan te zijn bedreigd, met zijn vrouw en twee zoontjes naar Cuba en later naar China. In 1969 keerde hij terug naar de Verenigde Staten.

Naast Otten zal ook de schrijver Eric Sweet optreden evenals de spoken word artiesten Myron Hamming en Lienne Boomsma. Sweet publiceerde eerder de dichtbundels Schatland en Mijn postduif en bracht recent Eigen verstand eerst uit, zijn gastlessen op middelbare scholen over Suriname waren een belangrijke inspiratiebron voor dit boek. Lienne Boomsma is sinds 2013 als spoken word artiest actief en veel op het podium te vinden. Verleden jaar trad ze op tijdens de Frankfurter Buchmesse. Myron Hamming debuteerde in 2016 in New Orléans Jazzcafé en is sindsdien regelmatig in Groningen te zien.

New Orléans Jazzcafé (Gelkingestraat 17) opent de deuren om 16.30 uur. Het programma start om 17.00 uur en de toegang  is gratis. Wees op tijd want het aantal zitplaatsen is beperkt. De boeken van de aanwezige auteurs zullen deze middag te koop zijn en gesigneerd worden. Caribische keuken aanwezig.

Christine Otten in Groningen

Geplaatst: za, 25 februari 2017