De boeken van Charlotte Van den Broeck en Benjamin Moser doken vorige maand op in menig lijstje met literaire hoogtepunten van 2019. Beide auteurs bezoeken op zondag 12 januari de talkshow onder de vulkaan in het Grand Theatre. Coen Peppelenbos en Roos Custers zullen beide auteurs en fotografe Charlotte Dumas interviewen over hun werk.

Charlotte Van den Broeck trad al enkele malen met haar poëzie op in Groningen. Ze is een van de tien jonge dichters in Nu, het poëzieweekgeschenk dat eind deze maand verschijnt. Eind dit jaar verscheen haar prozadebuut Waagstukken. Portretten van architecten die zelfmoord pleegden omdat ze een cruciale fout maakten of door het publiek gehoond werden. En Van den Broeck vertelt over haar eigen kunst om te mislukken.

‘Het geniaalste kunstwerk van Susan Sontag, is Susan Sontag zelf,’ zegt Benjamin Moser over het onderwerp van zijn biografie. Moser sprak met familie, vrienden en geliefden en bestudeerde de dagboeken van de vrouw die spraakmakende essays schreef over fotografie, ziektes, feminisme en camp. Zeker op papier, onzeker in het leven.

Hoe dieren en mensen zich tot elkaar verhouden, hoe ze met en naast elkaar leven zijn vragen die fotografe en filmmaakster Charlotte Dumas zich stelt. Onlangs verscheen haar boek Dromers (tekst Bibi Dumon Tak) met foto’s van slapende dieren. Wat droomt een hond als hij in de zon ligt te slapen?

In de rubriek Jazz & Poetry besteedt Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste drummer, aandacht aan een psychische stoornis die ons land in een ijzeren greep  houdt.

Onder de vulkaan begint zondag 12 januari om 15.00 uur in het Grand Theatre. De entree bedraagt €8,50 en kaartjes zijn online te koop.

Foto Charlotte Van den Broeck: Koen Broos

Charlotte Van den Broeck en Benjamin Moser bij Onder de vulkaan

Geplaatst: ma, 6 januari 2020