Zondagmiddag 28 november presenteert Bianca Holst haar stadsdichtersbundel Overal poëzie in het Oldambt. Daarmee sluit ze de jaren af dat ze als stadsdichter van de gemeente Oldambt optrad. In juni 2020 trad Richard Nobbe aan als haar opvolger, maar vanwege de pandemie duurde het langer voordat de bundel het licht kon zien. Bij de presentatie zullen zestien dichters optreden en wethouder Jurrie Nieboer krijgt het eerste exemplaar van de bundel overhandigd.

Holst was de derde stadsdichter van het Oldambt en noemde zich stad, land en stilte dichter van het weids Oldambt. Ze was initiator van het maandelijks dichterscafé in de bibliotheek en heeft vele poëzieavonden georganiseerd. Er verschenen stadsgedichten ter gelegenheid van het Rozenfestival, Festival Hongerige Wolf, Kunst om de Koele, voor de oude en de nieuwe burgemeester en de onthulling van de Etty Hillesum roos.

De bundelpresentatie begint om 13.30 uur in Partyboerderij De Leeuwenborg aan de Pastorieweg 14 te Nieuw Scheemda. Naast Bianca Holst zijn er optredens van Richard Nobbe, Joyce Bodewes, Louis Hagen, Monique Peereboom – Voller, Ids Vlieg, Hubert Klaver, Jelou, René van Rijn, Eddy Wullink, Jaap Booij, Henny Klooster, Harbert Schutte, Willem Hemmen, Victoria Rojas Milesi, Annet Zaagsma en Sjoerd Visser.

Bundelpresentatie Bianca Holst

Geplaatst: vr, 26 november 2021