De derde editie van het Groningse festival Broken Words heeft dit jaar ‘ruimtes’ als thema. Zaterdagavond 2 november stellen artiesten in HUL aan de Eendrachtskade Zuidzuide vragen over wie ruimte bezit en hoeveel ruimte we innemen. Hoe verhouden we ons tot persoonlijke ruimte? Hoe definiëren we een thuis? Wat is de invloed van het digitale op ons dagelijks leven?

Die vragen zullen centraal staan in kunstwerken, poëzie en gesprekken. Twee derde van het programma is Engelstalig en een derde Nederlands. De organisatie werkt voor het eerst samen met HUL, een groep alumni van Academie Minerva. Hierdoor zijn ook kunstwerken geïntegreerd in het festival dat zal plaatsvinden in ‘De Zwarte Doos’, het voormalige kantoorgebouw van de Sociale Dienst.

Tijdens Broken Words wordt het boek Dwalen door Groningen gepresenteerd. Toen de Poëziebus Groningen in augustus aandeed trokken deelnemende dichters met lokaal talent door de stad. De Groningse spoken word artiest Fien Kremer zal samen met Poëziebusdichter Mischa Huijstee optreden.

De Groningse dichter Eugene Rudo Walker zal ook optreden. Engelstalige voordrachten zijn er van Leo Gabriel en Sanjay Ghosh. Gabriel schrijft sinds z’n veertiende en trad al eens op bij de Diversity Day Groningen 2018. Ghosh is sinds kort actief als dichter en behoort volgens Broken Words al tot de Spoken word top.

IDEA, Initiative for Diversity, Empowerment & Awareness en de podcast The Groningen Report zorgen voor de goede gesprekken. De entree bedraagt €,5,- en kaartjes zijn via het facebookevent en aan de deur te verkrijgen.

Broken Words zoekt de ruimte op

Geplaatst: do, 31 oktober 2019