Zanger en dichter broeder Dieleman komt zaterdag 8 februari naar Roden voor een optreden in Theater de Winsinghhof. Voor zijn eerste theatertour smeedde Tonnie Dieleman verschillende verhalen uit Zeeuws Vlaanderen en omstreken aan elkaar tot een vloeiend geheel.

Alles is ijdelheid, het eerste album van broeder Dieleman verscheen in 2012. Sindsdien volgden nog drie albums waarop hij in Zeeuws Vlaamse dialect de streek en zijn inwoners bezingt. Het album Uut de bron verscheen samen met een boek waarin zijn teksten werden gebundeld.

In zijn liedjes gaat hij opzoek gaat naar een bijzondere connectie met zijn omgeving. Hij brengt verhalen uit zijn eigen streek, maar merke al snel dat hoe langer je kijkt, hoe verder de verhalen reiken. Gewapend met zijn prachtige stem, een in Zeeland handgebouwde banjo en een schat aan verhalen toert broeder Dieleman door het land.

Verleden jaar stond hij samen met Wannes Cappelle en Frans Grapperhaus op Eurosonic. Dat optreden in de prachtige setting van De Nieuwe kerk oogstte veel lof, waarna hij besloot de theaters in te gaan.

Het optreden in Theater Winsinghhof begint zaterdagavond om 20.15 uur. De entree bedraagt €18,75 en tickets zijn via de website van het theater te bestellen.

Foto broeder Dieleman: Mechteld Jansen

broeder Dieleman in Roden

Geplaatst: wo, 5 februari 2020