Op zaterdag 29 april 2017 vindt de eerste editie van Independent Bookstore Day plaats. Onafhankelijke boekwinkels in Nederland hebben die dag bijzondere uitgaven in de aanbieding en er vinden bijzondere optredens plaats. In Groningen doen de boekhandels Godert Walter, Boomker en de beide vestigingen van Van der Velde mee.

Boomker Boeken aan de Rijksstraatweg 205 te Haren verwelkomt een drietal schrijfsters. Van 11 tot 12 uur treedt Sabine van den Berg op, columnist van het Harener Weekblad en auteur van o.a. Dingen die niet mogen.  Om 14 uur is er een voordracht van Annette Maas, actrice die debuteerde met Hier kom ik weg,  een roman die zich afspeelt in Winschoten. Van 16 tot 17 uur vertelt Saskia Goldschmidt over haar werk. Zij schreef o.a. De voddenkoningin  en Veel succes met uw enthousiasme (een biografie van een boekhandel)!)., en zal ook vertellen over de roman waar ze nu aan werkt, die zich afspeelt in Noord-Groningen.

Godert Walter aan de Oude Ebbingestraat 53 verwelkomt om 10.30 uur Saskia Goldschmidt voor een interview aan hun boekentafel (terug te kijken via facebook). Om 16 uur is Annette Maas te gast en de middag wordt afgesloten met een Bookstore-Day borrel.

De Van der Velde in Assen organiseert een signeersessie van Dagblad columnist Jan Wierenga. De boekhandels aan de Grote Markt en het A-kerkhof verwelkomen geen schrijvers, maar hebben wel speciale linnen tasjes (met bookstore day-logo), lekkere minitompoucen en de speciale bookstore day aanbiedingen.

Die aanbiedingen betreffen naast kortingsacties ook exclusieve uitgaven van onder andere P.F. Thomése, Ilja Leonard Pfeijffer en Thomas Oldeheuvelt. Op de website is te zien welke uitgaves waar zijn beland: zo heeft Godert Walter twee (van de tweehonderd) gesigneerde De Zuid-Afrikaboeken van Adriaan van Dis en bij Boomker liggen 10 exemplaren van de exclusieve uitgave Van oorlog en liefde: een heldendicht (oplage 1000) van Ilja Leonard Pfeijffer.

Boekhandel Daan Nijman te Roden, aan de Heerestraat 87, verwelkomt om 15 uur Marieke Nijkamp en organiseert de hele dag verlotingen

 

Bookstore Day in Groningen

Geplaatst: wo, 26 april 2017