Afgelopen donderdag won Sjeng Scheijen met De avant-gardisten de Bookspot Literatuurprijs in de categorie non-fictie. Op 24 november is hij te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Onder de vulkaan.

De jury schreef dat zijn boek De avant-gardisten een literair geschreven boek was ‘waarin de lat het hoogst gelegd is. De auteur spreidt een magistrale beheersing van zijn onderwerp tentoon, een woelige periode in de eigenlijk nog tamelijk recente geschiedenis.’ De avant-gardisten gaat over de Russische kunstenaars Malevitsj en Tatlin die een revolutie in de kunst veroorzaakten en bij de politieke machthebbers steeds minder in de smaak vielen. Een perfecte gast dus voor het thema van deze middag: Reiken naar het hoogste.

Tzum-prijs

De andere gasten zijn Tonnus Oosterhoff, Daan Remmerts de Vries en Erik Harteveld. Dichter en schrijver Oosterhoff zal vertellen over de experimenten in zijn werk. Hij ontvangt op deze middag de Tzum-prijs 2019 voor een zin uit zijn essaybundel Een kreet is de ramp niet.
Daan Remmerts de Vries is schrijver en illustrator van kinderboeken en onder de naam A.N. Ryst van boeken voor volwassenen. In Museum de Buitenplaats te Eelde leren we hem kennen als schilder. Een dubbelkunstenaar in hart en nieren.

In het onderdeel Jazz & Poetry zet Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste pianist, de kosmonaut Joeri Gagarin in het zonnetje.

De talkshow Onder de vulkaan

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is Onder de vulkaan. In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte.
Zondag 24 november, 15.00 – 17.00 uur. Grand Theatre. De entree bedraagt €8,50 en kaartjes zijn te koop bij het Grand Theatre.

Bookspot Literatuurprijs-winnaar Sjeng Scheijen te gast in Onder de vulkaan

Geplaatst: vr, 15 november 2019