Ze kregen ook door COVID-19 nieuw actualiteit: de gedachten van de klassieke Romeinse denker Boëthius. Geïnspireerd door de legendarische in gevangenschap geschreven: De consolatione philosophiae (Vertroosting van de wijsbegeerte) uit 525 ontstond het plan een voorstelling te maken. Boëthius – Muziek, filosofie en poezië is zondag 24 oktober voor het eerst te zien in de kerk van Klein Wetsinge. Op 31 oktober en 5 november zijn er optredens in Feerwerd en Groningen.

Celliste Mathilde van Wijnen, violiste Rhodes Selhorst en componist Renger Koning nemen je mee op een poëtisch en filosofisch getint muziekproject. Met composities voor strijkinstrumenten van Pēteris Vasks, Calliope Tsoupaki, Kate Moore en Francisco del Pino gaat de muziek terug naar de “harmonie der sferen” van Boëthius. De muziek mengt zich subtiel met podcast-achtige soundscapes met teksten van Boëthius over isolatie en verstilling in tijden van crisis. En dan vooral de betekenisvolle rol die filosofie en muziek kunnen spelen om daar als mens mee om te gaan.

Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal zitplaatsen. Tickets voor de concerten in de kerken van Klein Wetsinge en Feerwerd zijn online te koop. Het concert in de Lutherse kerk in Groningen maakt onderdeel uit van het Soundsofmusic festival. In Klein Wetsinge en Feerwerd bedraagt de entree €12,50 en in Groningen €8,-.

Boëthius in concert

Geplaatst: vr, 15 oktober 2021