Van 5 tot en met 7 maart vindt het Internationaal Filmfestival Assen plaats. Het driedaags filmfestival biedt een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. Naast een divers aanbod aan films, bieden ze ook inhoudelijke verdieping door inleidingen, interviews en Q&A’s met filmmakers. Voor de online editie van 2021 zijn er 23 films geselecteerd waaronder drie boekverfilmingen.

Kuessipan (vertaald: ‘Nu is het tijd voor jouw verhaal’) gaat over opgroeien, familie en vriendschap, over trots zijn op je afkomst en het vinden van je eigen weg, waar deze je ook brengt. De film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman (2013) van Naomi Fontaine, waarin ze haar eigen jeugdervaringen in de Innu-gemeenschap in Noordoost-Canada verwerkte.

Le Milieu de l’Horizon is een broeierig coming-of-age-drama, waarin je het droge gras haast ruikt en de lucht voelt trillen. Regisseur Delphine Lehericey en scenarist Joanne Giger ontvingen beiden de Swiss Film Prize voor hun bewerking van de gelijknamige roman van de Zwitserse schrijver Roland Buti uit 2013, terwijl Luc Bruchez (Gus) werd genomineerd voor Beste Acteur.

Needle Park Baby is gebaseerd op de Zwitserse bestseller Platzspitzbaby: Meine Mutter, ihre Drogen und ich (Michelle Halbheer & Franziska K. Müller), waarin Mia symbool staat voor alle kinderen van Zürichs ‘naaldenpark’, vergeten door zowel hun verslaafde ouders als de overheidsinstanties. Regisseur Pierre Monnard vertelt het verhaal niet vanuit de drugsverslaafde zelf, maar vanuit een kind dat aan de ene kant de wereld nog niet kent en aan de andere kant al veel te veel gezien heeft. Een aangrijpend en ontroerend drama zonder sensatiedrang, met de jonge Lune Mwezi als sterk en lichtend middelpunt.

Tickets zijn online te bestellen voor €8,50.  Voor de festivalsfeer kan je festivalpakketten met lekkernijen en goodies bestellen.

Boekverfilmingen op Internationaal Filmfestival Assen

Geplaatst: di, 2 maart 2021