Wildvang is hét talentevent waarin jonge aanstormende talenten op het gebied van beeldende kunst, literatuur en muziek zich presenteren. In deze editie zie je performances van spoken word artists Marijke Huisman en Bram Bolten, VJ Vincent Westra, stadsdichter Renée Luth, dansers van Teddy’s Last Ride en DJ Andy Knopfen. Presentatie: Lara Harbers.

Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend wie dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium wint. Het stipendium wordt niet in de categorie literatuur uitreikt, maar wel aan een beeldend kunstenaar. De genomineerde kunstenaars zijn Lilian Anneloes, Mieke Fokkinga, Henrike Scholten en Reynaert Vosveld. Ze laten eerder gemaakt werk zien in de tentoonstelling die op deze avond opent. Daarnaast presenteren de winnaars van vorig jaar, beeldend kunstenaar Marthe van de Grift en schrijfster Esmé van den Boom, het werk dat ze met het stipendium hebben gerealiseerd.

Eigen kamers

De bundel Eigen kamers is het resultaat van bijna twintig intieme gesprekken die Esmé van den Boom voerde met vrouwen over de beslissingen die ze maken en maakten voor de toekomst. Wat hebben ze nodig om zich veilig te voelen? Met wie maken ze die toekomst? Waar hopen ze op? En waar kunnen ze niet zonder? Een dag voor Wildvang zal Van den Boom optreden in de Literaire hemel te Amen en tijdens de Poëzieweek is ze ook op meerdere Groningse podia te zien.

Stem op je favoriet

Naast het stipendium maken de genomineerde kunstenaars kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Als bezoeker van Wildvang kun je tijdens het event stemmen op je favoriet. Daarnaast kun je van 2 t/m 13 december ook online stemmen via cbkgroningen.nl/stem. De online stemresultaten en de stemmen tijdens Wildvang tellen beide voor de helft mee. Dus stem van tevoren én op het event en zorg dat jouw favoriet met de prijs naar huis gaat.

Kijk voor meer informatie op https://cbkgroningen.nl/activiteiten-groningen/wildvang-2/

Boekpresentatie Esmé van den Boom op Wildvang

Geplaatst: vr, 6 december 2019