Boekhandel Boomker te Haren is deze maand verhuisd naar een nieuwe locatie in het dorp. Tegelijkertijd met de officiële opening wordt het honderdjarige bestaan gevierd. Van vrijdag 27 tot zondag 29 september zijn er optredens van auteurs als Lévi Weemoedt, Jan Brokken en Ted van Lieshout en Philip Hopman.

De opening op vrijdag 27 september 2019 markeert ook de start van een samenwerking met Bakkerij Haafs. Boekhandel Boomker is verhuisd naar Raadhuisplein 7, direct naast Bakkerij Haafs. De verbouwde winkels zijn via een opening met elkaar verbonden. Zo ontstaat in het hart van Haren een levendige ontmoetingsplaats, waar iedereen welkom is om tussen boeken, kranten en tijdschriften te genieten van koffie met brood en banket.

Dichter en schrijver Jan Siebo Uffen zal Boekhandel Boomker openen. Het programma begint vrijdag 27 september om 16 uur ‘s middags. Die ochtend zullen Ted van Lieshout en Philip Hopman, de makers van de prentenboekenserie over de kleuter Boer Boris, optreden. Zaterdagavond 28 september geeft Jan Brokken een lezing over zijn boek Blok, De boekhandelaar van mijn vader over een Rotterdamse boekverkoper in de twintigste eeuw. Zondagmiddag 29 september sluit dichter Lévi Weemoedt de reeks optredens af.

Boekhandel Boomker opende voor het eerst de deuren op 27 september 1918. Precies een jaar later werd het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Toen in 2014 het voortbestaan van de winkel in gevaar kwam namen 105 klanten de winkel over. Daarmee is het de enige coöperatieve boekhandel in Nederland.

Foto: De nieuwe vestiging van Boekhandel Boomker- facebookpagina Boomker.

Boekhandel Boomker jubileert op nieuwe locatie

Geplaatst: ma, 23 september 2019