Aanstaande zaterdag speelt Toneelgroep Maastricht de voorstelling Peachez, naar de roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Spot Groningen heeft op hun website een overzicht geplaatst van alle toneelbewerkingen die dit seizoen op het programma staan.

Zo speelt Abdelkader Benali op 14 december de voorstelling Kalief van Nederland en 29 december wordt het veelvoudig bekroonde kinderboek Lampje opgevoerd door Maas Theater en Dans. In 2020 staan er bewerkingen op het programma van De tolk van Java, Hoe ik talent voor het leven kreeg en Wees onzichtbaar. Zelf een kijkje nemen kan op de site van spotgroningen.nl.

De succesroman Peachez van Ilja Leonard Pfeijffer werd in 2017 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in de bloedstollende reconstructie van deze fatale liefdesgeschiedenis.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Franssen en Van de Wetering worden in dit intieme duet muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman.

De voorstelling begint zaterdag 7 december om 20.15 uur in de Stadsschouwburg aan de Turfsingel 86 en er zijn nog kaartjes verkrijgbaar.

Boeken in het theater

Geplaatst: do, 5 december 2019