Tijdens het eerste weekend van de Boekenweek worden in de Groninger Forum Bibliotheek de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018 bekendgemaakt. Tevens neemt Anton Scheepstra, van Uitgeverij Passage, de Kees van der Hoef Prijs 2018 in ontvangst. De middag die om 15.00 uur begint is gratis toegankelijk en er zijn optredens van zangeres Marlene Bakker en de Groningse stadsdichter Lilian Zielstra.

Voor het Beste Groninger Boek 2018 zijn tien boeken genomineerd die zijn verschenen tussen 1 augustus 2016 en 31 december 2017. In de categorie fictie werden Sabine van den Berg, Nhung Dam, Auke Hulst, Coen Peppelenbos en Lucas Zandberg genomineerd en in de categorie non-fictie zijn dat Jelto Drenth,  Jan Evert Emmelkamp, Eric Bos en Norma van der Horst, Karin Sitalsing en Frans Westra. Presentator Jelte Posthumus zal alle genomineerden kort interviewen. Tijdens de uitreiking is er live-muziek van zangeres Marlene Bakker. Slechts enkele dagen eerder presenteerde ze haar debuutalbum Raif in het Grand Theatre. Fleur Gräper, Gedeputeerde van Cultuur van de Provincie Groningen, zal de prijzen uitreiken.

Voorafgaande de uitreiking zal Anton Scheepstra de Kees van der Hoef-prijs 2018 in ontvangst nemen. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan mensen, of organisaties, die een bijdrage van betekenis hebben geleverd aan het literaire klimaat in Groningen. Juryvoorzitter Anton Brand zal een laudatio uitspreken en stadsdichter Lilian Zielstra zal hem lof toe dichten.

Zondagmiddag 11 maart | 15.00-17.00 uur
Groninger Forum Bibliotheek | Het Buro
Oude Boteringestraat 18 | toegang: gratis

Meer informatie over de beide prijzen staat op www.slaggroningen.nl. Aldaar zullen na afloop ook de laudatio voor Anton Scheepstra en het juryrapport van de prijs voor het Beste Groninger Boek verschijnen. De uitreiking wordt SLAG en het Groninger Forum georganiseerd.

Beste Groninger Boek 2018 | Kees van der Hoef Prijs 2018

Geplaatst: do, 22 februari 2018

Ontdek ook deze berichten

 19 februari 2018

Auke Hulst speelt Voorbij het Ruige Land

Auke Hulst ontving in 2013 de prijs voor het Beste Groninger Boek voor zijn roman Kinderen van het ruige land en dit jaar maakt hij weer kans op de prijs met En ik herinner me Titus Broederland.

Lees meer >

 5 oktober 2017

Nu inzenden voor Beste Groninger Boek 2018

Uitgevers kunnen tot en met 31 december 2017 boeken inzenden voor de verkiezing van het Beste Groninger Boek 2018. De feestelijke uitreiking van deze jaarlijkse prijs vindt voor het eerst plaats in

Lees meer >

 30 september 2016

Shortlist Beste Groninger Boek 2016 bekend

De shortlist van genomineerden voor Het Beste Groninger Boek 2016 is bekend, meldt de Stichting Literaire Activiteiten Groningen, die deze prijs jaarlijks uitreikt. Uit een totaal van 41 inzendingen

Lees meer >