Beleef het boek, tijdens de achtste editie van festival Het Grote Gebeuren! Stichting Literaire Activiteiten Groningen presenteert op zaterdag 5 november 2016, vanaf 20:00 uur in de Groninger Forum Bibliotheek, weer een stoet aan schrijvers, onder wie Rodaan Al Galidi, Renate Dorrestein, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer, Nelleke Noordervliet, H.M. Van den Brink, Ernest van der Kwast, Arnon Grunberg en de Duitse auteurs Kristine Bilkau en Frank Witzel. Het programma zal na middernacht muzikaal worden afgesloten met een optreden van André Manuel. Toegangskaarten zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Thema Duitsland
Frank Witzel brak vorig jaar door met Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht. Deze ‘mix van waanzin en vernuft’ verschijnt in oktober in Nederland. Kristine Bilkau bestormde de Duitse literatuur met haar prijswinnende debuut De gelukkigen. Beide auteurs worden over hun recente werk geïnterviewd. Ook is op het festival de voorstelling Grenzprozess/Grensproces te zien, die door de jonge Groningse dichters Richard Nobbe en Philip Rozema samen met drie jonge schrijvers uit Bremen wordt gemaakt, in samenwerking met globale° – Festival für grenzüberschreitende Literatur.

‘Met hartelijke groente’
Bijzonder is de komst van de Zuid-Koreaanse schrijver Vinnie Ko. Hij deed in columns verslag van het leren van het Nederlands als tweede taal. In november verschijnt Met hartelijke groente; Ko zal op Het Grote Gebeuren in gesprek gaan met buitenlandse studenten die momenteel Nederlands leren.

Prijs voor het Beste Groninger Boek
Ook de winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek 2016 zullen optreden tijdens Het Grote Gebeuren. De winnende boeken, in de categorieën fictie en non-fictie, worden een week voor het festival, op zondag 30 oktober om 15:00 uur, bekendgemaakt in het Groninger Forum (locatie Oude Boteringestraat, vrije toegang).

Kaartverkoop gestart
Kaarten voor Het Grote Gebeuren zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.hetgrotegebeuren.nl en aan de kassa van het Groninger Forum.
Evenement: Het Grote Gebeuren – festival voor schrijvers en lezers
Locatie: Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18
Datum: zaterdag 5 november 2016, aanvang 20:00 uur
Voorverkoop € 17,50 / €15,- met studentenkaart of bibliotheekpas
Kaarten aan de deur kosten € 25,- (€20,- met studentenkaart of bibliotheekpas)