Zondagmiddag 14 november houdt Ilja Leonard Pfeijffer de 29e Bel Campo-lezing. Op uitnodiging van Rotary Club Groningen Bel Campo komt de auteur en dichter naar de Nieuwe Kerk te Groningen. Zangeres Ellen ten Damme staat eveneens op het programma. De opbrengst van de Bel Campo-lezing komt ten goede aan Kinderen in Groningen die in armoede opgroeien, met  speciale  aandacht  voor  de  IMC-Weekendschool in Stad. Voor de lezing zijn alleen nog online-only kaarten beschikbaar.

De lezing heeft als titel ‘Omtrent de Waarheid: over feiten en andere leugens’. Wie op zoek gaat naar constanten in zijn veel-zijdige oeuvre, zal afgezien van de muzikaliteit en beeldende kracht van zijn zinnen en zijn stilistische lenigheid benadrukken dat hij in veel van zijn werk telkens op een andere manier de spanning tussen feit en fictie onderzoekt, en niet louter als literair spel maar vooral als zoektocht naar de vervagende grenzen tussen fantasie en werkelijkheid die een boeiend en verontrustend kenmerk zijn van de moderne maatschappij.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter en schrijver. Hij heeft zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres en behoort tot de meest gelauwerde auteurs van het taalgebied. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen.

De lezing begint om 15.00 uur in de Nieuwe Kerk. Na de lezing en het optreden van Ellen ten Damme is er de mogelijkheid om boeken aan te schaffen en te laten signeren. Toegangskaarten voor de kerk zijn uitverkocht, maar kaarten voor de online vertoning zijn voor de prijs van €16,- nog verkrijgbaar.

Foto Henk Veenstra: Ilja Leonard Pfeijffer in de Nieuwe Kerk tijdens de Poëzieweek van 2015.

Bel Campo-lezing door Ilja Leonard Pfeijffer

Geplaatst: vr, 5 november 2021