Zondagmiddag 10 november, een dag na Het Grote Gebeuren, zal Adriaan van Dis de Bel Campo lezing geven. De opbrengst van de lezing zal ten goede aan Kinderen in Groningen die in armoede opgroeien. Het evenement in de Nieuwe kerk Groningen wordt door Rotary Club Groningen Bel Campo voor de 27e keer georganiseerd.

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs-) geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. Dit boek werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs.

In september 2002 verscheen bij uitgeverij Augustus de roman-in-taferelen Familieziek, waar de critici eensgezind enthousiast over waren. In 2007 verscheen de roman De wandelaar en in 2010 kwam Tikkop uit. Voor Ik kom terug (2014) ontving Van Dis de Libris Literatuurprijs 2015. In hetzelfde jaar werd zijn gehele oeuvre bekroond met de Constantijn Huygensprijs.

De deuren van de Nieuwe Kerk aan de Nieuwe kerkhof 1 openen om 14.30 uur en de lezing begint om 15.25 uur. Rond 17.30 uur is het programma afgelopen. Meer informatie en een tijdschema zijn te vinden op de website van de organisatie. Tickets kosten €25,-.

Foto: Carel Schutte

Bel Campo lezing door Adriaan van Dis

Geplaatst: vr, 8 november 2019