Het Noord Nederlands Toneel en Noordwoord organiseren op 8 februari een poëtisch voorprogramma voor de voorstelling Dear Winnie: NNT Context x Noordwoord: Babs Gons en poëzie over vrouwenlevens.

Net als in de voorstelling Dear Winnie, vindt schrijver en performer Babs Gons het belangrijk dat bepaalde verhalen verteld worden. Omdat ze niet of nauwelijks meegenomen worden in de geschiedenis, omdat we ze niet horen, omdat ze onderbelicht blijven of vertekend worden weergegeven. In haar werk schijnt ze graag het licht op verhalen die hoognodig verteld moeten worden en vrouwenlevens in het bijzonder.

Combinatie van eigen werk en dat van belangrijke vrouwen

Met een combinatie van haar eigen werk en het werk van een aantal zwarte vrouwelijke dichters zal ze op 8 februari, voorafgaand aan de voorstelling Dear Winnie, een onversterkte, intieme performance geven in de foyer van Stadsschouwburg Groningen. Ze besteedt in haar voordracht aandacht aan andere belangrijke vrouwen zoals Nikki Giovanni, Lucille Clifton en June Jordan.

Over Dear Winnie

In Dear Winnie, worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots (uit o.a. Zuid-Afrika, Kameroen, Ghana, Suriname en de Caraïbische eilanden ) verweven met dat van Winnie Mandela.

“Dear Winnie, is a radical and rousing musical that rehabilitates Madikizela-Mandela as the remarkable woman that she was: the fiercest of love letters to South Africa’s fierce mother.”
⭐⭐⭐⭐ – The Guardian

Praktisch informatie

Combitickets zijn te koop via bit.ly/babsgons en kosten €22,50. Met dit ticket heb je toegang tot het literaire voorprogramma met Babs Gons en krijg je een mooie tweederangs kaart voor de voorstelling Dear Winnie. De poëtische inleiding begint 8 februari om 19:00. De voorstelling Dear Winnie duurt van 20:15 tot 22:00.

Babs Gons en poëzie over vrouwenlevens

Geplaatst: do, 30 januari 2020