Zaterdag 17 augustus staan diverse auteurs en vrienden stil bij het werk van de Groninger schrijver en dichter Karel ten Haaf (1962-2019). Literaturia, het literaire programma van Noorderzon verwelkomt onder andere Hans Plomp, Joep van Ruiten, Daniël Dee, Harry Zijlstra, stadsdichter Renée Luth en leden van de Dichtclub.

De twaalfde editie van Literaturia gaat op donderdag 15 augustus van start met een optreden van Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Tot 24 augustus is Literaturia op Noorderzon te vinden. Naast de optredens in de Desdemona- en Ophelia tent zijn er ook meerdere dagen kleinschalige optredens in een van de containers aan de Leliesingel. De Groningse studentenvereniging Literair Dispuut Flanor zal daar een programma verzorgen en Margreet de Heer, Stripmaker des Vaderlands is 24 augustus van de partij.

Die dag wordt Literaturia in stijl afgesloten door podcast De eeuw van de amateur. Presentatoren Botte Jellema, Ype Driessen en Paulien Cornelisse zullen op Noorderzon een podcast opnemen.

Op het weblog van Literaturia vind je het gehele programma en worden er tijdens Noorderzon regelmatig updates en terugblikken gepost. Tickets zijn nu te koop op de website van Noorderzon.

Foto: Niels Knelis Meijer

Avond over Karel ten Haaf op Noorderzon

Geplaatst: di, 23 juli 2019