Vrijdag 30 oktober is schrijver Auke Hulst te gast bij de online boekenclub van de Groninger bibliotheken. In Boekeloere gaat hij het gesprek aan met Arno van der Heyden over zijn boek Kinderen van het Ruige Land. De uitzending is rechtstreeks te volgen via Facebook en kijkers kunnen via de chat vragen stellen aan de schrijver. 

Kinderen van het Ruige Land verscheen in 2012 en betekende de doorbraak voor Hulst. Begin dit jaar werd een jubileumeditie uitgebracht om te vieren dat de roman aan zijn twintigste druk toewas. Het boek speelt op het noordelijke platteland, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd. Daar groeit een viertal kinderen op, vervreemd van familie en van het dorp dat even verderop ligt. Het werd bekroond met de Cutting Edge Award, de prijs voor het Beste Groninger Boek en de Langs de Leeuw Literatuurprijs.

Boekeloere

Boekeloere ging dit jaar van start. Arno van der Heyden sprak inmiddels met Fieke Gosselaar, Erik Betten, Anjet Daanje en Lucas Zandberg. Alle gesprekken zijn te bekijken op het youtube kanaal van Biblionet. Voorafgaande de interviews kunnen lezers meepraten op de facebookpagina van Boekeloere. Als lid mag je regelmatig stemmen welk boek er de volgende keer wordt gelezen. Hiervoor hoef je geen lid van de bibliotheek te zijn.

Het interview met Auke Hulst is vrijdagavond vanaf 19.30 tot 20.00 uur live te zien.

Foto Auke Hulst – Mark Uyl

Auke Hulst bij Boekeloere

Geplaatst: do, 29 oktober 2020