De Nieuwe Philharmonie Utrecht en Dichter Ted van Lieshout treden donderdagavond 31 oktober op in de Nieuwe kerk te Groningen. Dirigent Johannes Leertouwer heeft voor het Allerzielenconcert een programma samengesteld met muziek van Purcell, Sancess, Marcello en
Merula.

De gezongen stukken worden afgewisseld met instrumentale composities, maar natuurlijk vooral met voordrachten door schrijver, illustrator en dichter Ted van Lieshout. Naast het optreden te Groningen zal het Allerzielenconcert ook worden opgevoerd in Amsterdam en Utrecht.

Het Nationaal Allerzielen Concert biedt troost in tijden van rouw en verlies. De opgevoerde stukken gaan vanzelfsprekend over onderwerpen die passen bij Allerzielen; eenzaamheid, gemis en verdriet, maar ook troost en liefde.

Ted van Lieshout (1955) publiceerde voor het eerst poëzie in 1984. Voor zijn debuut Van verdriet kun je grappige hoedjes vouwen ontving hij een Vlag & Wimpel en voor Begin een torentje van niks nam hij de Gouden Griffel in ontvangst. In 2009 ontving hij de Theo Thijssen-prijs voor zijn gehele oeuvre. De afgelopen jaren publiceerde hij met Mijn meneer en Schuldig kind twee romans voor volwassenen. Dit jaar ontving hij een Boekensleutel voor de dichtbundel Ze gaan er met je neus vandoor.

Het concert in de Nieuwe Kerk begint donderdagavond 31 oktober om 20.15 uur. De entree bedraagt €35,- en kaartjes kunnen via De Nieuwe Philharmonie Utrecht worden aangeschaft.

Foto: Ted van Lieshout tijdens Dichters in de Prinsentuin 2017 – Reyer Boxem.

Allerzielenconcert met Ted van Lieshout

Geplaatst: di, 29 oktober 2019