Nu de theaterzalen weer de deuren openen begint ook de zoektocht om optredens veilig te laten verlopen. Zo is er Vrijdag 3 juli een concertfilm van Eefje de Visser te zien in de Oosterpoort. Spot verwelkomt een dag later verhalenverteller Akwasi. Hij zal driemaal optreden voor een publiek van 77 personen. De kaartverkoop voor deze optredens gaat zaterdag om 10 uur van start.

Van 2 tot 5 juli zou normaal gesproken op Rock Werchter plaatsvinden. Eefje de Visser stond er geprogrammeerd met haar band en brengt nu een bijzondere concertfilm uit. De film is een alternatieve live show en geeft een bijzonder kijkje in haar wereld. De film is opgenomen in De Robot Studios, een Gentse loft waarin Eefje werkt, slaapt en leeft. Met de opbrengsten wil Eefje de Visser haar crew en muzikanten door de coronacrisis helpen. De film zal te zien zijn op 3 juli om 21:00 uur in de Kleine Zaal van De Oosterpoort en via een livestream.

In maart verscheen Sankofa, Akwasi’s tweede solo-album, een authentieke en pure combinatie van hiphop en highlife, waarop ook genres als jazz, soul en afrobeat te horen zijn. De volgende maand toert hij door Nederland en zal regelmatig meerdere malen op een dag optreden. In de Oosterpoort staan op 4 juli drie concerten gepland die om 17.00 uur, 20.00 uur en 22.00 uur van start gaan. De voorverkoop start zaterdagochtend 13 juni. Voor de concerten zijn ook tickets per twee personen te koop, voor wie naast elkaar kan en mag zitten.

Akwasi en Eefje de Visser in de Oosterpoort

Geplaatst: vr, 12 juni 2020