Aimée de Jongh, schrijver en illustrator van diverse graphic novels, komt dinsdag 12 oktober langs bij Flanor. Haar bekendste werk is De terugkeer van de wespendief en in mei is haar nieuwste werk Jours de Sable (Dagen van zand) uitgekomen. Naast het schrijven van graphic novels maakt Aimée ook animaties en illustreert ze kinderboeken. Op uitnodiging van de Groningse literaire studentenvereniging zal ze in het Forum een lezing geven over haar werk.

De verhalen van Aimée de Jongh zijn vaak fictioneel en spelen zich in het hier en nu af. Dagen van Zand is een uitzondering. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de beurskrach en gaat over een fotograaf die gevraagd wordt om het leven van boeren in het midden en zuiden van Amerika vast te leggen. Maar kunnen foto’s de werkelijkheid wel goed vastleggen? Of zorgen de kaders voor een verdraaiing van de realiteit? Dagen van Zand onderzoekt de scheiding tussen feit en fictie en schept een beeld van het boerenleven in Amerika uit de jaren dertig aan de hand van prachtige illustraties.  

Het optreden van Aimée de Jongh is in het Forum (Wonderland) aan de Nieuwe Markt 1 te Groningen. Het programma begint om 20.00 uur en de entree bedraagt €7,50. Tickets zijn verkrijgbaar bij het Forum. Leden van Flanor mogen gratis naar binnen.

Aimée de Jongh bij Flanor

Geplaatst: vr, 8 oktober 2021