Per 1 oktober 2020 neemt onze directeur Rolien Scheffer afscheid van NOORDWOORD.

Zij is sinds eind 2009 werkzaam voor de literaire stichting: de eerste jaren als coördinator van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin en als zakelijk coördinator, de laatste vier jaar als directeur, waarbij ook het festival Het Grote Gebeuren zich in de samenwerking met het Forum Groningen ontwikkelde tot een succesvol literair festival.

Onder haar leiding werd de organisatie benoemd tot Cultuurpijler voor de Letteren in de provincie en de gemeente Groningen, werd meerjarige ondersteuning van het Nederlands Letterenfonds verworven en werd de naam veranderd van Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) naar NOORDWOORD. In 2019 zette zij het talentontwikkelingsprogramma NW TALENT op, dat succesvol van start ging met 15 jonge Groninger schrijvers.

Rolien Scheffer: “Ik heb me ruim tien jaar lang met hart en ziel ingezet voor het literaire leven in Groningen. Daarin heb ik ontzettend veel leuke mensen en goede schrijvers leren kennen, en ik ben heel, heel trots op wat we allemaal bereikt hebben samen.  In de loop van de jaren heb ik een klein maar fijn team kunnen samenstellen: tijdens de coronacrisis hebben mijn collega’s nog eens extra laten zien wat ze waard zijn, met nieuwe ideeën en creatieve festivalalternatieven. Daarbij heeft de Kunstraad zich onlangs positief uitgesproken over onze plannen voor 2021-2024.

“De organisatie staat als een huis, kortom, en nu heb ik zin in een nieuwe uitdaging. Zekerheden bestaan niet in het leven, dus ik gooi de boel open en ga zien wat er op mijn pad komt.”

Rob Pronk, voorzitter van het bestuur: “Rolien heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van Noordwoord. Zij heeft van de medewerkers, de zzp’ers en de talrijke vrijwilligers een hecht team weten te smeden. Rolien zorgde door intensief samen te werken met andere culturele partijen in binnen- en buitenland, dat Noordwoord kon participeren in aansprekende projecten en maakte Noordwoord daarmee zichtbaar. Het bestuur heeft de samenwerking met haar altijd heel inspirerend en stimulerend gevonden en wenst haar een mooie en inspirerende toekomst.”

Afscheid directeur Noordwoord Rolien Scheffer

Geplaatst: di, 28 juli 2020