Vanmiddag (20 december) werd bovenop het Informatiecentrum aan de Grote Markt de bundeling stadsgedichten Stad in verzen gepresenteerd. Stadsdichter Stefan Nieuwenhuis publiceerde vanaf februari 2011 maandelijks een gedicht, over een bijzondere Groningse locatie, in de Groninger Gezinsbode.

Nieuwenhuis heeft de gedichten verzameld en op een stadsplattegrond uitgebracht, met een wandel- en fietsroute. Geïnteresseerden kunnen zo alle locaties bekijken die in een gedicht werden vastgelegd. Het vertrekpunt van beide routes is het informatiecentrum op de Grote Markt. De poëzie-plattegrond is aldaar ook te verkrijgen voor € 3,95.

Eén van de gedichten die in de poëzie-plattegrond is opgenomen gaat over het nu in aanbouw zijnde Groninger Forum. Het gedicht wat Nieuwenhuis hierover schreef is op de trap van het Informatiecentrum bevestigd en werd vanmiddag door Nieuwenhuis en Istha onthuld.

Eind volgende maand zal Stefan Nieuwenhuis worden opgevolgd door een nieuwe stadsdichter die de komende tijd door een jury gekozen zal worden. OOG TV interviewde Nieuwenhuis vanmiddag over de bundeling en het stadsdichterschap.

Stefan Nieuwenhuis presenteert bundeling stadsgedichten

Geplaatst: do, 20 december 2012