Algemene informatie over Het Grote Gebeuren

Het Grote Gebeuren het leukste festival voor lezers en schrijvers

Het Grote Gebeuren is het leukste festival voor lezers en schrijvers in Groningen. Het wordt georganiseerd door NOORDWOORD in samenwerking met Forum Groningen. In 2019 verwelkomen we op 9 november weer vele auteurs in het sfeervol aangeklede Groninger Forum Filmtheater aan het Hereplein 73. Van jong talent tot de gevestigde orde. Je kiest je eigen literaire menu van interviews, discussies, voordrachten en signeersessies. Een avondvullend programma met voor ieder wat wils. Koop hier je kaartje!

Locatie en bereikbaarheid

Het Grote Gebeuren vindt plaats in het Forum Filmtheater aan het Hereplein 73. (kaart). Het Forum Filmtheater ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van hoofdstation Groningen, en tien minuten lopen van de bushalte Grote Markt. Veel bussen stoppen ook bij de halte Hereplein. Ook met de auto is Forum Filmtheater goed bereikbaar; er zijn diverse parkeergarages in de nabije omgeving. Kijk op gemeente.groningen.nl/waar-u-kunt-parkeren  voor meer informatie over route en parkeren.

Kaartverkoop

Toegangskaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar, zowel online als bij de kassa van het Groninger Forum. In de voorverkoop kost een kaartje € 20,-, € 15,- voor bibliotheekleden en € 10,- voor studenten. Aan de deur kosten kaarten € 30,-, € 25,- voor bibliotheekleden en € 15,- voor studenten. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws

Wil je op de hoogte blijven van Het Grote Gebeuren en andere evenementen van Noordwoord? Like ons dan op facebook, volg ons op twitter, en/of meld je aan voor één van de nieuwsbrieven van Noordwoord. Wij zorgen er dan voor dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Organisatie en redactie

Het Grote Gebeuren is een festival van Noordwoord, en wordt georganiseerd in samenwerking met Forum Groningen. Sinds de eerste editie in 2009 vindt het festival plaats in het Groninger Forum.  Dit jaar aan het Hereplein in het Forum Filmtheater en vanaf 2020 in het Forum aan de Grote Markt/Nieuwe Markt.
De literaire programmering van Het Grote Gebeuren is in handen van een redactie. De redactie bestaat uit Rudi Kamminga (coördinator), Rense Sinkgraven, Melanie Schaalma, Isolde van Meerwijk en Daphne de Bruijn.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen en opmerkingen over Het Grote Gebeuren, stuur dan een email naar contact@noordwoord.nl en we komen zo spoedig mogelijk terug op je vraag.

Met veel dank

Het Grote Gebeuren wordt ondersteund door het Nederlands Letterenfonds, de provincie Groningen en de gemeente Groningen, en wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, sponsoren & subsidiënten.