Het Kleine Gebeuren

Pre-event Het Kleine Gebeuren

Op zaterdag 5 februari kun je al een voorproefje krijgen van Het Grote Gebeuren. Speciaal voor jou! In het Forum van 13 tot 16 uur.

Het hele evenement is gratis en je kunt als je mee doet aan één van de activiteiten ook een kortingscode krijgen voor Het Grote Gebeuren, dat de week erna plaatsvindt!

Een blind date met een boek? Wat is dat?  

Een boekenruil, maar met enkele ongewone factoren. Je kan jouw boek bij aankomst inpakken zodat niet meer te zien is om welk boek het gaat. Dont judge a book by it’s cover: Dus geen kaft, geen titel, geen schrijver! 

Vervolgens wordt je boek uitgestald en kan de blind date beginnen! Bezoekers van het Forum mogen tijdens Het Kleine Gebeuren uit deze speciale collectie een boek kiezen. Wedden dat het liefde op het eerste gezicht wordt?  

Make your own bookcover! 

Ook al eens een eigen bookcover willen maken? Dan is nu je kans! Je kan meedoen aan een bookcover workshop waar je in vijf stappen leert hoe je een volwaardige cover kan maken. Kies een boek uit dat jij leuk vindt, of kies een boektitel van een van de schrijvers van Het Grote Gebeuren en doe mee met de wedstrijd. De winnaar mag op Het Grote Gebeuren de cover laten signeren door de schrijver van het boek! Bovendien krijg je het originele boek waar je je eigen cover omheen kan doen. Hoe vet is dat! 

Top secret: samenvattingen-

ruil… 

Ben jij ook druk bezig met de leeslijst voor Nederlands of Engels? En heb jij ook nog lang niet alle boeken gelezen? Dan is deze activiteit de ideale oplossing! Kom samen met een door jou gemaakte samenvatting langs op Het Kleine Gebeuren en ruil hem om voor een andere. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook anderen met hetzelfde probleem! Enneh, mondje dicht tegen je docenten hè!  

#booktok-

challlenge 

TikTok, Je hebt het inmiddels vast wel eens voorbij zien komen of zelf op je telefoon gedownload. Naast 100 verschillende dansjes is literatuur ook een veel besproken onderwerp op TikTok. #Booktok wordt namelijk steeds groter. Ook wij konden het niet negeren en hebben hier een leuke activiteit voor bedacht. Doe onder leiding van Groningse booktokker @Noraleest! mee aan de TikTok challenge en win kaartjes voor Het Grote Gebeuren! Neem een TikTokbooktok op met je favoriete boek als middelpunt. Heb je nog geen favoriet boek? Neem dan een kijkje in de bibliotheek van Het Forum en keis er daar een. Degene die het grappigste, leukste of creatiefste filmpje maakt wint.  

ON STAGE: 

Naast alle andere activiteiten kan je ook lekker luisteren naar onze gastsprekers. Het zijn drie jonge mensen die erg enthousiast zijn over literatuur.  Zij zullen ieder een interessant optreden geven.  

Onze gastsprekers zijn Esme van den Boom (foto Henk Veenstra), Rox van der Helm en Mauricio Plat.  

Esmé van der Boom is te kennen van haar bundel “Eigen Kamers”. Verder schrijft ze voornamelijk proza en gedichten. Rox van der Helm kan je kennen van haar boek: “Schuddebuikend in je bed”. Ze schrijft hierin over seks, corona en BN'ers. Haar nieuwe boek: “Een duif onder het bed” is haar eerste literaire roman en behandeld verschillende serieuze en herkenbare thema’s. Als laatste hebben we spoken word artist Mauricio Plat die je om ver zal blazen met zijn woorden. 

Kortom dit wil je niet missen dus kom gezellig langs. Namens de gastsprekers: tot dan! 

Timetable 

13:15 - 13:35 Rox van der Helm 

14:15 - 14:35 Mauricio Plat 

15:15 - 15:35 Esme van den Boom 

Het Grote Gebeuren