Op zaterdag 10 en zondag 11 juli overdag beginnen we om 11 uur ‘s ochtends (tot 17 uur). De tuin is open vanaf 10 uur.

Om 11 uur trappen Peter Theunynck en Vrouwkje Tuinman af op een centrale plek samen met de talenten Osama Aloush en Christophe Batens. De rest van de dag zijn op verschillende plekken in de tuin dichters te beluisteren (een blokkenschema zit in het festivalmagazine dat je bij binnenkomst krijgt en volgt ook later op deze website). Daarnaast zijn er twee speciale voorstellingen. Je hebt maar liefst vijf keer de kans om Kasper Peters Eminescu te zien spelen. Ook zijn er twee voorstellingen van Bard in the Yard.

De professionele dichters die op zaterdag optreden zijn: Peter Theunynck, Vrouwkje Tuinman, Paul Demets, Dorien de Wit, Sieger Baljon, Nisrine Mbarki, Moya De Feyter, Myron Hamming, Yentl van Stokkum, Anne Broeksma en Emma Crebolder.

Op de centrale boulevard is een poëziemarkt en daar vlakbij vindt ook het kinderprogramma plaats.

Een bijzonder onderdeel wordt Guerilla Poetry, een pop-up open mic in het bosrijke deel van de tuin. We verwachten het programma nog aan te vullen. Natuurlijk zullen we dat hier ook dan ook meteen aanvullen.

Voor een hapje en een drankje kun je terecht in Grand Café De Plantage en ‘s middags in het theehuis in de Chinese Tuin. Ook op de boulevard kun je iets te eten krijgen.

Bij de ingang en aan het begin van de centrale boulevard vind je een stand van NOORDWOORD. Je kunt daar terecht met al je vragen over het festival.  Over de tuin kun je vooraf ook al heel veel informatie vinden op de website van de Hortus: www.hortusharen.nl

 

Zaterdag 10 juli

Geplaatst: wo, 23 juni 2021