Tijdens het gesprek op zaterdagavond zoeken we de verdieping. Journaliste, schrijfster en programmamaakster Hassnae Bouazza interviewt de Engelstalige dichters Verity Spott en Juha Virtanen en de Nederlandse dichters Dean Bowen en Obe Alkema over hun werk. Op welke manier heeft de actualiteit een plek in de poëzie van deze dichters en is dit een bewuste keuze? Wat doet het schrijven over bepaalde onderwerpen met de manier waarop je gelezen wordt? En zijn er verschillen in de rol die engagement speelt in poëzie in Nederland en in Engeland? En blijf na afloop gezellig hangen, want met een DJ bij de borrel belooft het nog lang gezellig te blijven in LOLA050.

Zaterdag 13 juli | Programma start 20.00 uur | locatie: LOLA050, Pelsterdwarsstraat 11, Groningen | taal: Engels 

Kaartverkoop

Tijdens Dichters in de Prinsentuin zijn er twee avonden waarvoor kaarten beschikbaar zijn.
De Opening op vrijdagavond en The Conversation op zaterdagavond.
Je hebt de keuze uit twee soorten kaarten.
1. € 10,- toegang voor 1 avond
2. € 15,- toegang voor beide avonden (passe-partout) inclusief een Noordwoord tas & het Dichters in de Prinsentuin Magazine
Let op: kaarten zijn exclusief servicekosten en de online kaartverkoop sluit vrijdag 12 juli om 19.00 uur.

BESTEL HIER JE KAARTEN

Thema: May you live in interesting times

Onze gastprogrammeur van dit jaar, de Engelse dichter en uitgever David Ashford noemt de afgelopen tien jaar de golden age van de poëzie in Groot-Brittannië. Naast de Brexit-kwestie spelen er de maatschappelijke thema’s, zoals het klimaat, dierenwelzijn, emancipatie en immigratie, die op dit moment ook aan onze kant van de Noordzee actueel zijn. ‘May you live in interesting times’ is iets wat je een ander niet toewenst, maar voor de dichtkunst lijkt deze vloek eerder een zegen te zijn. Tijdens de avondprogramma’s van Dichters in de Prinsentuin gaan we op zoek naar de actualiteit in de poëzie.

The Conversation | zaterdagavond 13 juli

Geplaatst: di, 11 juni 2019