Met de VERS gedichtenapp kun je gedichten op je telefoon lezen en beluisteren. Speciaal voor Dichters in de Prinsentuin is Noordwoord vorig jaar begonnen met het plaatsen van gedichten in de VERS-app. Je kunt ze afluisteren bij 300 fietsknooppunten in de stad Groningen en het Ommeland. De gedichten zijn het hele jaar rond te beluisteren en elk jaar worden er minstens 50 toegevoegd. Luister naar gedichten van grootheden als Rutger Kopland en C.O. Jellema, maar ook naar kinderdichters uit Groningen!

De app maakt gebruik van het fietsknooppuntennetwerk. Fietsers kunnen zelf hun route samenstellen of één van de kant-en-klare routes op onze website kiezen. Bij de knooppunten kun je dan via de app op je telefoon een gedicht beluisteren. Vaak een gedicht dat past bij die locatie.

Ook in de Prinsentuin, normaal gesproken de thuisbasis van het festival is een aantal gedichten te beluisteren via de VERS-app. Zo kunnen poëzieliefhebbers hun individuele Dichters in de Prinsentuin beleven. Bij de theeschenkerij in de Prinsentuin koop je een hapje of een drankje.

Noordwoord werkt voor dit project samen met Stichting Interactive Culture Foundation (makers van de VERS-app), Routebureau Groningen (fietsknooppunten), Leesbaar Laagland (gedichten) en Poëziepaleis (gedichten). De VERS-app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Ondersteuning bij het downloaden, installeren en gebruiken van de app vind je zonodig op onze website.

Meer weten over de Poëzieknooppunten en de VERS-app?  www.noordwoord.nl/dichtersindeprinsentuin/festival-op-de-fiets

Deel je ervaring op #DidP2021

Poëzieknooppunten met de VERS-app

Geplaatst: do, 17 juni 2021