Programma

Het NOORDWOORD-poëziefestival Dichters in de Prinsentuin zou plaatsvinden van 10 tot 12 juli. Het is gewoonlijk met zo’n zeventig dichters en circa 2500 bezoekers één van de grootste poëziefestivals in West-Europa. Bijzonder zijn de setting in de buitenlucht in de Groningse Prinsentuin; de combinatie van talenten en bekende dichters, en de afstand tussen dichter en publiek – vaak niet meer dan een armlengte.

Het programma gaat dit jaar helaas niet door zoals was gepland. Tóch kan je nog steeds volop genieten van poëzie, van voordrachten, je verdiepen in achtergronden en bekend raken met prachtige gedichten van dichters die je nog niet kende. Hoe?

Het Festival op papier biedt je allerlei achtergronden bij poëzie rond het festivalthema De mens, de menigte. Interviews en paneldiscussies die anders op het podium plaats zouden vinden, zijn nu te lezen in een special bij De Groene Amsterdammer.

Met de Festival in een doos kun je je eigen Dichters-in-de-Prinsentuinfestival organiseren, mochten we nog eens in een volledige lockdown terechtkomen. Ook op andere momenten is íe fijn, een volle verrassingsdoos vol prachtige poëzie en poëziegoodies. De doos bevat een bundel van een festivaldichter, een handgeschreven gedicht van een andere festivaldichter, een poëziemok, deze special en meer. Om te hebben, te krijgen of cadeau te geven. Je kunt dit Festival in een doos binnenkort bestellen in onze nieuwe webshop.

Tijdens Festival in de stad raakt de stad Groningen gevuld met poëzieposters en kan je de hele zomer op het theeveld en in de loofgangen van de Prinsentuin nog steeds luisteren naar de mooiste poëzie. De bijna zeventig professionele dichters en dichttalenten zijn te horen via de app VERS*.

Voor Festival op de fiets worden fietsknooppunten rondom Groningen poëzieknooppunten, waar gedichten de hele zomer te beluisteren zijn met de app VERS. Zo stippel je je eigen poëzieroutes uit in de wijde omgeving van stad Groningen, tot diep in de provincie. Laat je verrassen of ga op zoek naar een speciaal gedicht.

Heb je gebruik gemaakt van één van de alternatieven? Deel je ervaringen via #DidP2020.

* De app VERS is gratis te downloaden in de App-store en Google Play.

 

Gedichten luisteren bij 200 fietsknooppunten in Stad en Ommeland

Met de VERS-gedichtenapp kun je poëzie op je telefoon luisteren. Speciaal voor Dichters in de Prinsentuin heeft Noordwoord 250 gedichten in de VERS-app gezet. Wanneer je de app downloadt op je

Lees meer >

 

Bestel snel je Groene Amsterdammer met de Prinsentuinbijlage!

Op 2 juli verschijnt De Groene Amsterdammer met een speciale Prinsentuinbijlage. Interviews, gedichten, columns en meer. Geen abonnement? Je kunt nu voor €2,99 een papieren exemplaar bestellen. Je

Lees meer >

 

Dichters in de Prinsentuin 2020 in andere vorm

Dichters in de Prinsentuin is het festival waar je zittend in het gras kunt genieten van gedichten. Toen dat door de coronacrisis niet zoals gepland kon doorgaan, is gezocht naar een alternatieve

Lees meer >
Asha Karami

 

Eerste namen bekend voor Dichters in de Prinsentuin

Mark Boog, Ellen Deckwitz, Asha Karami, Tomas Lieske en Marieke Lucas Rijneveld zijn enkele van de vele dichters die zullen optreden tijdens Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Het festival

Lees meer >