be here | de hortus (herman de vries)

be here | de hortus

 

be here | de hortus is een samenwerking tussen Dichters van de Prinsentuin en be here. be here is een kunstmanifestatie in Groningen ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van beeldend kunstenaar herman de vries. Dit wordt gevierd met een tentoonstelling, filmvertoningen, performances en verschillende guerrilla acties in en om de stad Groningen. Met be here | de hortus komen twee grote fascinaties van de vries samen: de taal en de natuur. Voor herman de vries, oorspronkelijk opgeleid tot bioloog, is de natuur zowel kunst als kunstenaar. Vanuit deze gedachte heeft hij de afgelopen zestig jaar gewerkt aan een even poëtisch als filosofisch oeuvre waarin de alledaagse natuur centraal staat. 

 

Tijdens Dichters in de Prinsentuin zal het tijdelijke kunstenaarscollectief the herman de vries guerrilla art group op verschillende plekken in de hortus aandacht besteden aan dit ouvre. Zo zal er op zaterdag 10 juli tussen 12:00 en 13:00 een collective drawing plaatsvinden op de boulevard en is op zondag 11 juli het gedicht ‘my poetry is the world’ in verschillende talen te beluisteren in de Laarmantuinen.

Meer informatie over be here en de herman de vries guerrilla art group vind je op www.artisbook.nl.  De overzichtstentoonstelling van het werk van herman de vries in de ruimtes van ARTisBOOK en Block C  aan de Westerhavenstraat 14 en 14a  is nog te zien tot en met 17 juli.

Foto: Julia Henfling

Foto: Julia Henfling