Festival op de fiets

Voor Festival op de fiets stel je je eigen poëzieroutes samen voor een moment dat je zelf uitkomt, met een lengte die past bij de spieren in je benen. Hoe verder je fietst, hoe meer poëzie je kunt horen. Voor Festival op de fiets zijn op bijna tweehonderd fietsknooppunten in en om de stad Groningen gedichten geplaatst van de dichters die aan het festival deelnemen. Soms hoor je gedichten die perfect aansluiten bij de plek waar je dan bent, of luister je naar werk van de jongste dichters: winnaars uit de wedstrijd Doe Maar Dicht Maar.

Met de VERS gedichtenapp kun je de gedichten op je telefoon luisteren. Speciaal voor Dichters in de Prinsentuin heeft Noordwoord er 200 in de app gezet. Bij de start van het Dichters in de Prinsentuin-weekend op 10 juli is de app in première gegaan. De gedichten zijn in ieder geval tot 1 september te beluisteren. Stippel je eigen route uit aan de hand van fietsknooppunten (bijvoorbeeld met de routeplanner van de Fietsersbond) en laat je verrassen, of stippel je route uit op basis van de gedichten die je wil horen. Ook maken we een paar kant-en-klare routes voor je, de eerste is hier te vinden.

Ook in de Prinsentuin, onder normale omstandigheden DE locatie van Dichters in de Prinsentuin is van elke festivaldichter een gedicht te beluisteren via de VERS-app. Zo kunnen poëzieliefhebbers toch nog hun individuele Dichters in de Prinsentuin beleven. Het theehuis in de Prinsentuin is weer geopend en je kunt daar allerlei lekkers te eten en te drinken kopen (een kortingsbon voor thee met cake vind je in ons Festival in een doos).

De app VERS is te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Instructies voor het downloaden, installeren en gebruiken van de app vind je hier
Lukt het met deze instructies nog niet, maak dan het cachegeheugen van je telefoon leeg of installeer de app even opnieuw. Nog steeds problemen? Lees hier meer en meld ons je probleem!

Noordwoord werkt voor Dichters in de Prinsentuin samen met de Stichting Interactive Culture Foundation, Leesbaar Laagland, het Routebureau en het Poëziepaleis om poëzieroutes door de provincie Groningen samen te stellen.

Tweehonderd knooppunten zijn tweehonderd (200!) gedichten. Van alle festivaldichters is één of meer gedichten te horen. Je kunt de namen van die dichters allemaal vinden op de webpagina “Deelnemende dichters”. Maar ook kinderdichters, winnaars van Doe Maar Dicht Maar en dichters die op Leesbaar Laagland (Leesbaar Groningen in dit geval) te vinden zijn kregen een plek. Zij staan hieronder op een rij.

Jonge dichters (met dank aan het Poëziepaleis)

Sterre Wolthers

Dorian Bouma

Elin Koot

Famke Gussenhoven

Tom Withaar

Léon Bours

Josca Baar

Rose van Wijk

Jacco Hage

 

Dichters uit Leesbaar Groningen

Marjoleine de Vos

Tonko Ufkes

Bert Schierbeek

Kasper Peters

Are Meijer

Jane Leusink

Rutger Kopland

C.O. Jellema

F. Harmsen van Beek

Fieke Gosselaar

Jan Glas

Aly Freije

Remco Ekkers

Gerrit Krol

Drs. P

Wietse van Engeland

Foto’s:
Tom Withaar: Annie Postma
Fieke Gosselaar: Willem van der Velden