Dichters in de Prinsentuin ging dit jaar niet door zoals je gewend bent. Tóch kon je (nog steeds!) volop genieten van poëzie. Hoe?

Tijdens Festival in Stad hing de stad een weekje vol met gedichten. Die zijn inmiddels weer weg, maar je kunt op het theeveld en in de loofgangen van de Prinsentuin nog steeds luisteren naar de mooiste poëzie. 

Voor Festival op de fiets werden fietsknooppunten poëzieknooppunten, waar je kunt luisteren naar gedichten: stippel je eigen poëzieroutes uit in wijde omgeving van stad Groningen, tot diep in de provincie. Na onze ervaringen in de zomer hebben we besloten door te gaan met de VERS-app!

Het Festival op papier biedt je allerlei achtergronden bij poëzie rond het festivalthema De mens, de Menigte. Interviews, columns en gedichten, zijn te lezen in de special bij de Groene Amsterdammer. Gratis te downloaden in onze webwinkel.

Het toetje is het Festival in een doos, waarmee je je eigen privéfestival kunt organiseren. Een doos vol poëzie en poëziegoodies. Nog steeds verkrijgbaar! Bestel ‘m hier.

Registratie livestream opening "festivalweekend" 2020

Op vrijdag 10 juli openden we via een livestream ons alternatieve festivalweekend. Presentator Jelte Posthumus vertelt over de programmaonderdelen en dichter Charlotte Beerda draagt voor. En de unboxing van onze festivaldoos...