Beste Groninger Boek

NOORDWOORD reikt ieder jaar de prijzen voor het Beste Groninger Boek uit, in samenwerking met het Groninger Forum. Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die tevens de winnaars vaststelt

Uitreiking

Op zondag 31 maart, de laatste dag van de Boekenweek, worden de winnaars van de prijs voor Het Beste Groninger Boek 2019 bekendgemaakt. De bekendmaking is in de Groninger Forum Bibliotheek om 14:30 en is gratis toegankelijk. Het wordt een feestelijke middag met o.a. live-muziek van Swinder en voordrachten. Jelte Posthumus neemt de presentatie op zich, bovendien interviewt hij kort alle genomineerden.

Jury 2018 en 2019

De jury bestond in 2018 en 2019 uit: Wilma Mansveld (juryvoorzitter; directeur Veiligheidsregio Groningen, oud-staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu), Roeli Broekhuis (directeur Erfgoedpartners), Bernard Cremer (boekverkoper bij Boekhandel Van der Velde), Henk Spoeltman (oud-directeur van de Usva, Cultureel Studentencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen) en Pauline Durlacher (directeur Schrijversvakschool Groningen).

Deze website is in ontwikkeling. Binnenkort vind je hier veel meer informatie over Het Beste Groninger Boek!