In mei 2019 vond in de tuin bij het Vasalismonument in Roden een geslaagde poëziehappening plaats. Doel was een ode aan Vasalis te brengen en aandacht op het doorgaans verlaten monument te vestigen.

Als vervolg wordt jaarlijks, met medewerking van de gemeente Noordenveld, een boekje over Vasalis en haar poëzie gepubliceerd.  

Op woensdag 4 maart 2020 is de feestelijke presentatie van het eerste deel van de Vasalis-reeks in boekhandel Daan Nijman te Roden.

Dit essay Brief aan Vasalis is geschreven door dichter Nicolette Leenstra. Als kind hoorde zij haar moeder vertellen over de pseudoniemen Vasalis en Kopland. Het begin van haar fascinatie voor poëzie?

Voortaan zal er jaarlijks  een Vasalis-avond worden georganiseerd. In principe de tweede woensdag van februari (rond de geboortedatum van Vasalis en de poëzie-week).

Programma

Nicolette Leenstra houdt een voordracht n.a.v. haar essay.

Uitreiking van het eerste exemplaar.

Verder vertelt schrijver/dichter Ronald Ohlsen over zijn ontmoeting met Vasalis. Als middelbare scholier heeft hij ruim drie uur met haar gesproken. Een unieke gebeurtenis, omdat de dichteres zich zelden liet interviewen.

Het programma wordt muzikaal omlijst door singer-songwriter Eva Waterbolk. Daarnaast leest een aantal dichters voor uit het werk van Vasalis.

Toegang:  € 12,50  inclusief boekje, hapje en drankje.

U kunt zich opgeven via daan@daannijman.nl en kaartjes te koop bij Boekhandel Daan Nijman

Vasalis – avond

Geplaatst: ma, 17 februari 2020
Boekhandel Daan Nijman
Boekhandel Daan Nijman
Heerestraat 87, Roden

wo, 4 maart 2020, 19.30 t/m 21.30
12,50