Jeugdboekenschrijver Ted van Lieshout won alle grote literatuurprijzen. Theater Gnaffel maakt met levensgrote poppen een kleurrijke voorstelling gebaseerd op het verzameld werk Hou van mij van de schrijver.

Hans en Grietje-huisje
Op een eiland midden in een groot meer staat een bont huisje gebouwd van instrumenten, gereedschap, kleren en vooral heel veel speelgoed en snoep. Een soort Hans en Grietje-huisje waarbij je zin krijgt alles aan te raken of op te eten. Op een bankje voor het huisje zitten een kind, een moeder en een opa. Ze glimlachen, heel breed. Het leven is goed, ze zijn tevreden. De jongen is de toekomst, dat wat nog komt. Hij heeft dromen die wil hij vervullen. De vrouw is het nu, dat wat er is. Zij heeft bezigheden die wil ze voortzetten. De oude man is het verleden, dat wat geweest is. Hij heeft herinneringen die wil hij behouden.

Vreemde objecten
Iedereen heeft op het eiland zijn eigen stukje, zijn eigen spullen. Maar door de plotselinge komst van vreemde objecten die komen aanspoelen ontstaat een dilemma. Tussen hen drieën maar vooral binnen henzelf. Voor wie zijn die dingen? Wie mag het hebben en waarom? Ballen waar iets in zit maar die niet open kunnen, pakjes die niet meer zijn dan eindeloos pakpapier, flessen die echt niet open kunnen. Wat is het nou?

Theater Gnaffel speelt ‘Van mij’ (4+) – gebaseerd op Ted van Lieshouts ‘Hou van mij’

Geplaatst: vr, 11 september 2020
Spot Groningen
Stadsschouwburg
Turfsingel 86, Groningen

zo, 11 oktober 2020, 14.30 t/m 15.30
9,-