UITNODIGING woensdag 3 februari  om 20.00 uur “OLDAMBTSTER DICHTERSAVOND” zoom Corona proof gedichten voordragen.

Thema: samen. Tijd rond 6 min. Gedichten op muziek ook welkom.
Wil je meedoen geef je dan op via messenger met vermelding van je e-mailadres. Je ontvangt een half uur voor aanvang een link om in te loggen via je Zoom app.

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.

Poëzie is al lang niet meer voorbehouden aan de dichter in de eenzame zolderkamer. Dichters vinden elkaar via festivals en digitale fora. Ze nemen een standpunt in, engageren zich. Denk maar aan De Eenzame Uitvaart, de Klimaatdichters, de Partij voor de Poëzie, Dichters van Wacht, …  Hun woorden rijgen zich aaneen en vormen een levensader die pulseert en het hart vormt van onze samenleving. Ze verbinden en voeden ons, inspireren en brengen samen.

Poëzieweek: Oldambtster dichtersavond

Geplaatst: di, 19 januari 2021
Dichter bie ons
Online

wo, 3 februari 2021, 20.00 t/m 21.30