Donderdag 30 januari is het Gedichtendag, wat tegelijk de feestelijke opmaat vormt voor de landelijke Poëzieweek. Ter gelegenheid daarvan is essayist, columnist en vertaler Guus Middag diezelfde donderdagavond te gast bij Boomker Boeken.

Hij verzorgt een optreden rondom zijn boek ‘De wereld is weer plat, ja – De poëzie van tegenwoordig’. Middags optreden heeft het karakter van een lezing en een informele leesles ineen, waarin hij samen met zijn publiek een aantal gedichten bespreekt. Hij besteedt uiteraard ook aandacht aan ‘De wereld is weer plat, ja’, waarin hij van twintig hedendaagse dichters steeds één gedicht bespreekt. In dit boek vertelt hij wat hem raakt in het werk van uiteenlopende dichters als Ingmar Heytze of Hagar Peeters, maar ook van zanger Daniël Lohues en zelfs rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Middag laat zien dat je soms geduld moet hebben om je te laten raken door poëzie en dat je een op het eerste gezicht ‘moeilijk’ gedicht niet te snel terzijde moet schuiven.

Guus Middag (1959) is een van Nederlands beste en aanstekelijkste poëzielezers. Hij schrijft in NRC Handelsblad over poëzie en in het tijdschrift Onze Taal over onder meer de woorden die dichters gebruiken. Eerder publiceerde hij diverse kleine essays over poëzie voor een jong publiek, zoals ‘Ik maak nooit iets mee en andere avonturen’, waarvoor hij in 1996 de Gouden Griffel won. Ook bezorgde hij de ‘Verzamelde gedichten’ (1993) van Chr. J. van Geel en schreef hij ‘Met een bevroren jas en een geleend tientje’, over het leven Proust-vertaalster en kunstenares Thérèse Cornips.

Entree: € 5,00
Reserveringen via boomkernieuws@boomker.nl

Poëzieweek in Groningen: Guus Middag over gedichten lezen

Geplaatst: ma, 13 januari 2020
Boomker Boeken
Boomker Boeken
Raadhuisplein 7, Haren

do, 30 januari 2020, 20.00 t/m 22.00
5,-