In het maandelijkse Broodje met… is op 23 januari Harry van Velsen uit Groningen te gast. ‘Mondriaan en woorden bewegen’ is het thema van zijn inleiding. Zelf schrijft hij daarover: “Vanuit mijn woning in Groningen kijk ik uit op de Mondriaanstraat. Ik werd benieuwd naar wie Piet Mondriaan (7 maart 1872 – 1 februari 1944) heeft willen zijn en zocht hem op in zijn uitspraken en zijn werken. Zowel zijn uitspraken als zijn werken geven betekenis aan de wereld om hem heen, vooral de oneindigheid van die wereld, de onafheid. En die onafheid boeide Piet Mondriaan het meest, hij ging er naar op zoek, was nimmer tevreden met wat hij daarover bedacht en schilderde, met als sluitstuk zijn Victory boogiewoogie.

Deze onafheid boeit mij ook. Ik zoek deze vooral in woorden die bewegen, de gedichtenbundel die december 2018 uitkwam. Als geboren en getogen plattelands- Groninger dicht ik zowel in het Nederlands als in het Hogelandster Gronings, ook een boeiende ontmoeting.”

Het Broodje vindt plaats in de Forumbibliotheek Haren van 12.00-13.00 uur. De entree is € 7,00 inclusief broodjes en melk. Aanmelding voor 20 januari noodzakelijk via geboektinharen@gmail.com

Poëzieweek in Groningen: Broodje met dichter Harry van Velsen

Geplaatst: do, 12 december 2019
Geboekt in Haren
Bibliotheek
Brinkhorst 3, Haren

do, 23 januari 2020, 12.00 t/m 13.00
7,-