Dit seizoen zal Kolkende Taal in een vernieuwde versie te beleven zijn. Tijdens een gezellige zondagmiddag in het Leescafé van de Bibliotheek hoor je alles over de wereld van film, theater en literatuur. Er zijn vier rondes: als bezoeker kies of je ze allemaal wilt bijwonen of een aantal naar keuze. Tijdens elke ronde gaat presentatrice Cunera van Selm in gesprek met haar gasten en ontstaan er boeiende gesprekken over hun werk en leven. Ook de Kolkende Taal huisband is nieuw; Leon Moorman, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019, zal het programma muzikaal omlijsten.

Tussen de rondes door zijn er leuke activiteiten, zoals muziek, Meet & Greets of een boekverkoop, en is de bar in het Leescafé geopend voor het kopen van een drankje. De vier verschillende rondes starten om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Per ronde staat er een specifiek onderwerp in de schijnwerpers. 

Kolkende Taal wordt gemaakt in samenwerking met RTV Drenthe en op twee woensdagavonden per maand uitgezonden bij RTV Drenthe. Voorgaande afleveringen kun je hier terugkijken.

Programma:

13:00
Onderwerp: 40 jaar beeld
Gasten: Sake Elzinga (fotograaf, o.a. bekend van het boek ‘De zilvermijnen van Drenthe), Henriëtte Poelman (programmeur Internationaal Filmfestival Assen)

14:00 
Onderwerp: Poëzieweek
Gasten: Roelof ten Napel (dichter, en een van de tien dichters die opgenomen is in het Poëziegeschenk 2020 getiteld ‘Nu’), Renée Luth (stadsdichter van Groningen), Ria Westerhuis (Drentse dichter)

15:00
Onderwerp: Artiesten zingen andere artiesten
Gasten: Carolina Dijkhuizen (actrice, presentatrice en zangeres, staat op de bühne met ‘Thank God It’s Donna!’), Hadewych Minis (actrice en zangeres, staat in het theater met de voorstelling ‘Hadewych Doet De Dames’), Marcel Hensema (acteur in ‘Hollands Hoop’ en ‘Penoza’, treed momenteel op met zijn onemanshow ‘Alles in de hens!’)

16:00
Onderwerp: Boeken(week)
Gasten: Suzanna Jansen (schrijfster van o.a. ‘Het Pauperparadijs’ en ‘Ondanks de zwaartekracht’), Sebastiaan Koen (schrijver van de boekenreeks ‘De verhalen van Auruco’), Marcel Möring (schrijver van o.a. ‘Amen’, ‘Eden’ en ‘DIS’)

Kolkende Taal met Renée Luth, Marcel Möring, Suzanna Jansen en Roelof ten Napel

Geplaatst: vr, 27 december 2019
De Nieuwe Kolk
De Nieuwe Kolk
Weiersstraat 1, Assen

zo, 12 januari 2020, 13.00 t/m 17.00