Hadden de Grieken al raketten? Heelaldeskundige Govert Schilling en illustrator Tjarko van der Pol schreven dit originele boek. Op woensdag 7 oktober geven ze in Bibliotheek Veendam een minicollege over de geschiedenis van de ruimtevaart. Wil je alles weten over de ruimtevaart? Meld je dan snel aan, want er is beperkt plek.

Over ‘Hadden de Grieken al raketten?’ 
Ruimtevaart is tegenwoordig heel gewoon. Astronauten pendelen op en neer naar het ruimtestation, er rijden karretjes rond op Mars en we vliegen zo naar de maan. Vroeger konden mensen alleen maar fantaseren over reizen door de ruimte. En dat begon al bij de oude Grieken!

In dit originele boek nemen wetenschapsjournalist Govert Schilling en Tjarko van der Pol je mee op reis door de spannende geschiedenis van raketten en ruimtevaart, van de oude Grieken tot nu. Zet je ruimtehelm maar vast op, want het aftellen gaat beginnen!

Kinderboekenweek
Stoere ridders, reusachtige dinosauriërs, rebelse vrouwen en typisch Hollandse helden: deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd met het thema ‘En toen?’. Boeken zijn namelijk net kleine tijdmachines: ze kunnen je meenemen op een reis door de tijd. De verhalen laten je de werelden van toen ontdekken. Zo wordt ‘toen’ toch tastbaar!

Dit programma is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kinderboekenweek: Hadden de Grieken al raketten? Met Govert Schilling en Tjarko van der Pol

Geplaatst: do, 17 september 2020
Bibliotheek Veendam
Bibliotheek
Museumplein 5e, Veendam

wo, 7 oktober 2020, 15.00 t/m 16.00