Persbericht

Derde lezing in de serie Op zoek naar Geluk. Karin Sitalsing vertelt over hoe kolonisten geluk zochten in een nederzetting in Suriname. 

Een soort Pennsylvania in de jungle, dat moest het worden, de nederzetting van Nederlands Hervormde boeren op de verlaten suikerplantage Voorzorg in Suriname, onder leiding van een dominee. Het werd een fiasco. Binnen een halfjaar was de helft van de vierhonderd kolonisten overleden. De kolonie verhuisde naar het dorpje Groningen aan de overkant van de Saramaccarivier, maar ook daar bleven successen uit. Na acht jaar werd de nederzetting opgeheven en verhuisden de pioniers naar een plek aan de rand van Paramaribo. De meeste van deze kolonisten kwamen uit Gelderland en Overijssel, maar er zat ook één gezin uit Groningen bij.

Karin Sitalsing is schrijver, journalist en noorderling. In 2016 kwam haar boek: Boeroes, een familiegeschiedenis van witte Surinamers uit.

NB. Voorafgaand aan deze lezing houdt Stad&Lande haar jaarlijkse ledenvergadering om 19.30 uur (gebouw is open om 19.00 uur).

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met NGV Groningen en Vereniging Stad&Lande.

Karin Sitalsing over ‘Boeroes’

Geplaatst: wo, 28 februari 2018
Groninger Archieven

wo, 14 maart 2018, 20.15 t/m 22.00