Op zaterdagavond 4 november a.s. komen tal van spraakmakende schrijvers naar Groningen. Ze treden op tijdens het leukste festival voor lezers en schrijvers: Het Grote Gebeuren.

Charlotte Mutsaers en Tommy Wieringa
Opvallende gasten zijn Charlotte Mutsaers en Tommy Wieringa. Van beide schrijvers verschijnt eind oktober een nieuwe roman. Charotte Mutsaers is terug van nooit weggeweest met haar nieuwe roman Harnas van Hansaplast. Het verhaal van de schrijfster, dichter en kunstenaar over haar broer die in 2001 dood werd aangetroffen in hun ouderlijk huis is vintage Mutsaers én een indrukwekkend zelfportret. Sinds Tommy Wieringa doorbrak met Joe Speedboot is hij een veel gelezen en geprezen auteur. Begin dit jaar verscheen De dood van Murat Idrissi en op 24 oktober verschijnt De heilige Rita over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Een greep uit het programma
Dit jaar zijn o.a. ook te gast Özcan Akyol, Auke Hulst, Vonne van der Meer, Annelies Verbeke. Er is aandacht voor het dier in de literatuur. Schrijver-journalist Koos Dijksterhuis gaat in gesprek met Koos van Zomeren naar aanleiding van diens meest recente boek Alle vogels, Eva Meijer spreekt over haar roman Het vogelhuis en Bart Ramakers geeft een mini-college over het Middelnederlandse meesterwerk Van den vos Reynaerde. Op Het Grote Gebeuren sleuren een viertal schrijvers je mee in hun korte verhalen vol absurdisme, afscheid, melancholie en nieuws dat tot leven komt.

En er is een terugblik op het literaire werk van de omstreden auteur Richard Klinkhamer.

Start online kaartverkoop 5 september 

Voorverkoop € 17,50 / € 15,- op vertoon van studentenkaart of bibliotheekpas
Aan de deur € 25,- / € 20,- op vertoon van studentenkaart of bibliotheekpas

Het Grote Gebeuren wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen in samenwerking met het Groninger Forum. De voorverkoop start op 5 september. Meer informatie en kaartverkoop op www.hetgrotegebeuren.nl.

Het Grote Gebeuren

Geplaatst: di, 12 september 2017
Groninger Forum

za, 4 november 2017, 19.15 t/m 
zo, 5 november 2017, 00.15