Persbericht

Zondagmiddag 18 maart geeft Lidewijde Paris in onze winkel ivm Groningen aan het A-Kerkhof een workshop naar aanleiding van haar nieuwe boek Hoe lees ik korte verhalen? U bent van harte welkom.

Voor lezers die meer uit hun boek willen halen en voor de fans van Hoe lees ik? die zich verder willen verdiepen in de literatuur schreef Lidewijde Paris Hoe lees ik korte verhalen? Met verhalen van o.a. Truman Capote, Raymond Carver, Hella S. Haasse, Edgar Keret, Paddy O’Reilly en Anton Tsjechov. Lidewijde brengt ons klassiekers en onbekende, Nederlandse en vertaalde verhalen, die ze stuk voor stuk inleidt met uitleg, theorie, context van schrijver en tijd. Steevast eindigt ze met een speciaal bij het verhaal geselecteerde vraag. Zo beantwoordt ze via de verhalen vragen als: Wat maakt de verhalen van Tsjechov en Raymond Carver zo bijzonder? Waarin schuilt de kracht en magie van een kort verhaal? En natuurlijk komt ze terug op de vraag van veel lezers: ‘Hoe moeten we verhalen lezen en werkt dat anders dan bij romans?’

In de workshop die Lidewijde bij ons geeft, zal ze niet alleen ingaan op haar nieuwste boek, maar behandelt ze bovendien speciaal voor de Boekenweek het thema: Natuur in de literatuur. En ongetwijfeld zal ze dat doen op de haar kenmerkende enthousiaste en aanstekelijke manier!

Lidewijde Paris is invalpresentator bij Opium op 4 en boekrecensent bij Max Nieuwsweekend. Ze was o.a. werkzaam bij uitgeverij Querido, richtte uitgeverij Ailantus op, was directeur bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, journalist voor Vrij Nederland en recensent buitenlandse boeken bij Opium Radio. Na 25 jaar uitgeverij en journalistiek richtte Lidewijde De Leesambassade op, en schreef het boek Hoe lees ik?, waarmee ze het literaire lezen wil stimuleren op een toegankelijke en onderhoudende manier (inmiddels toe aan de 6e druk!). Vorig jaar verscheen haar scheurkalender 365 Dingen die je als boekenlezer moet weten.

 

 

Boekenweek: Lidewijde Paris in Boekhandel Van der Velde

Geplaatst: vr, 16 februari 2018
Boekhandel Van der Velde

zo, 18 maart 2018, 14.00 t/m 16.00