Persbericht

Zaterdagmiddag 17 maart van 16.00 – 17.00 uur vertelt Koos Dijksterhuis in onze winkel in Groningen aan de Grote Markt over zijn nieuwe boek Handboek voor natuurwandelingen. Er is ook gelegenheid het boek te laten signeren. U bent van harte welkom.

In Handboek voor natuurwandelingen maak je kennis met de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. In verruigde rietvelden tref je blauwborsten aan, in vochtige duinvalleien en op zilte strandvlakten vind je de zeldzame parnassia, in drassige heidevelden hoor en zie je in het prille voorjaar heikikkers, die in paartijd prachtig blauw kleuren. In elk jaargetijde en bij elk weertype valt er weer iets anders te ontdekken.

Koos Dijksterhuis attendeert je op wat er zoal te zien is tijdens deze lange wandeltochten, en waar je op kunt letten. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen.

Koos studeerde biologie en sociologie in Groningen. Hij heeft een dagelijkse column over natuur in Trouw, is columnist van Bionieuws en Vroege Vogels, geeft vrolijke lezingen en schrijft vormvaste verzen op rijm. Eerder publiceerde hij de boeken Een Groenlander in AfrikaWinnen van de BierkaaiAkkervogelsDe kiekendieven van het OldambtJong&WildDe spreeuw en Eilandgevoel.

Boekenweek: Koos Dijksterhuis bij Van der Velde

Geplaatst: wo, 21 februari 2018
Van der Velde

za, 17 maart 2018, 16.00 t/m 17.00