Persbericht

Wegens omstandigheden gaat de lezing niet door.

Maandagavond 12 maart van 19.30 – 21.00 geeft Ineke Noordhoff in onze winkel ivm Groningen aan de Grote Markt uur een lezing naar aanleiding van haar boek Schaduwkust.

Entree: € 5,- (kaarten zijn verkrijgbaar in de winkel)

In Schaduwkust zien we door de ogen van vier generaties Sijpkens hoe zij als boeren de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden.

Jonge zonen, soms amper volwassen, pakken de draad op waar hun vaders los moesten laten. Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens op dezelfde boerderij aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil. Aan het werk op het land komt bijna geen mensenhand meer te pas. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter. Schaduwkust is een indrukwekkend verhaal over de complexiteit van het boerenland en -bedrijf en laat pijnlijk duidelijk zien dat het tijd is voor verandering.

Ineke Noordhoff is journalist, econoom en landschapshistoricus. Ze is hoofdredacteur bij Noorderbreedte. Eerder schreef ze Zee rondomOp het land en Natuurmakers.

Boekenweek: Ineke Noordhoff bij Van der Velde AFGELAST

Geplaatst: wo, 21 februari 2018
Van der Velde

ma, 12 maart 2018, 19.30 t/m 21.00