Dinsdagavond 13 maart van 19.30 – 22.00 uur geeft Aaldrik Pot een lezing naar aanleiding van zijn boek De onsterfelijke nachtegalen – natuurdagboek bij Van der Velde Boeken Assen.

Entree: €5,- (incl. consumptie)

Graag aanmelden via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519

De onsterfelijke nachtegalen – natuurdagboek

Een natuurliefhebber hoeft nooit ver te reizen om iets te kunnen waarnemen. Ook rondom het eigen huis kun je je al verwonderen over alles wat vliegt, loopt en groeit. Aaldrik Pot woont op het zand in Norg en was benieuwd hoe die alledaagse verschuivingen in de natuur door Barbara de Beaufort, wonend op de Groningse klei bij Zandeweer, zouden worden ervaren. Een enthousiast dagboek in brieven was het resultaat. Begin februari 2018 verscheen bij Uitgeverij kleine Uil het natuurdagboek De onsterfelijke nachtegalen.

In het dagboek schrijven de auteurs een jaar lang over hun natuurervaring op het Drentse zand en de Groningse klei. Beleef je die dagelijkse portie natuur anders als je je ervaringen vertelt aan een ‘vreemde’? Iemand die de plek waar je woont wel kent, maar er niet vaak komt. Ga je daardoor beter kijken en ook preciezer schrijven? Wat er gebeurt op dezelfde dag op een andere plek, op andere grond? Door hun verschillende achtergronden, woonplaatsen en manier van kijken en schrijven hebben ze een gevarieerd portret gemaakt van de natuur dichtbij huis. Daarnaast worden geregeld uitstapjes gemaakt naar andere oorden, smolten natuurbelevenissen soms letterlijk samen, maar verkenden ze ook de vraag hoe te leven in relatie tot die natuur.

Een boek in de traditie van Jac. P. Thijsse, Robert Macfarlane en Koos van Zomeren.

Aaldrik Pot

Aaldrik Pot (1973) groeide op in Delfzijl en ontdekte de natuur tussen de chemische industrie, kranen en havenloodsen. Hij zwierf in zijn jeugd veelvuldig langs de Dollard en over de Waddeneilanden, maar verhuisde tien jaar geleden naar de hogere zandgronden in Norg. Hij werd er boswachter voor Staatsbosbeheer met een blijvende honger naar het zilte. Aaldrik schrijft en fotografeert sinds zijn vijftiende over natuur voor kranten, tijdschriften, boeken en tv.

Boekenweek: Aaldrik Pot in Assen

Geplaatst: wo, 14 februari 2018
Van der Velde Assen

di, 13 maart 2018, 19.30 t/m 22.00